Grå Gåsen

Grå Gåsen

Öppettider restaurang Grå Gåsen

Restaurangen är öppen varje dag från kl. 12:00 tills sent. Under augusti månad har de flera specialevenemang, så se till att boka ditt bord i förväg!

Atmosfär & mat på Grå Gåsen

Restaurangen erbjuder en mysig och rustik atmosfär, perfekt för både avslappnade middagar och speciella tillfällen. Med vacker inredning och en trivsam miljö är det lätt att känna sig som hemma på Grå Gåsen.

Restaurang Grå Gåsen erbjuder en gastronomisk upplevelse som hyllar Gotlands lokala råvaror och smaker. Menyn är noggrant komponerad med fokus på färska, närproducerade ingredienser från gårdar och hav i närområdet. Här möts klassiska svenska rätter och internationella influenser i en avslappnad och inbjudande miljö.

Konceptet bygger på säsongsbetonad matlagning där varje rätt speglar den aktuella årstiden och vad Gotlands rika natur har att erbjuda just då. Detta innebär att menyn kan variera, men alltid med en kärlek till kvalitet och autenticitet. Råvarorna är ofta ekologiska och kommer direkt från lokala producenter, vilket ger en genuin och smakrik upplevelse.

Från förrätter med rökta räkor från Burgsviks rökeri till varmrätter som gotländsk flundra och långbakat lamm från Norrgårde, erbjuder Grå Gåsen något för alla smaker. För de som önskar lättare alternativ finns mackor och sallader, medan snacks och barnvänliga rätter säkerställer att alla kan njuta av måltiden. Avsluta med en dessert som reflekterar det bästa av svenska smaker, som en chokladdröm eller gotländska småkakor.

Matupplevelsen på Grå Gåsen är mer än bara att äta – det är en kulinarisk resa genom Gotlands landskap och traditioner.

grå gåsen meny

För de minsta på Grå Gåsen

Barnen är alltid välkomna och det finns något för alla små magar samt aktiviteter som håller de små underhållna medan du njuter av din måltid.. Klassiska pannkakor med sylt och grädde är ett populärt val, liksom den enkla korven med bröd, serverad med senap och ketchup.

Restaurang Grå Gåsens priser

Priserna varierar beroende på evenemang och menyer. En specialmeny, som skördemiddagen, kostar exempelvis 695 SEK per person. Huvudrätter på den ordinarie menyn ligger i spannet 200–350 SEK, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för en högkvalitativ matupplevelse.

Toaletter

Restaurangens toaletter är väl underhållna och inkluderar skötbord för barnfamiljer, vilket gör besöket bekvämt för alla.

Turist fokuserat

Grå Gåsen är en populär destination för både lokala och internationella besökare. Under sommaren förvandlas restaurangen till en livlig mötesplats med allt från skördemiddagar till konserter och festivaler.

Ta sig dit

Restaurangen ligger på södra Gotland, i den natursköna delen av Sudret. Du kan enkelt nå Grå Gåsen med bil eller kollektivtrafik från andra delar av ön. Det finns gott om parkeringsplatser precis vid restaurangen, så du kan enkelt ta dig dit med bil.

Särskilda evenemang i augusti 2024 hos Grå Gåsen

Hotell Grå Gåsen

Grå Gåsen är mer än bara en restaurang – det är också ett boutiquehotell som erbjuder en unik och personlig vistelse på södra Gotland. Hotellet ligger i en majestätisk patriciervilla från 1850 och kombinerar historisk charm med modern komfort. Med totalt tolv individuellt inredda rum, varav åtta finns i huvudbyggnaden och fyra runt poolområdet, erbjuder Grå Gåsen en miljö som känns både lyxig och hemtrevlig.

Varje rum har sin egen stil och karaktär, med inredning som speglar den gotländska naturen och kulturens färger och texturer. Vare sig du väljer en svit med havsutsikt, en rymlig studiosvit med takbjälkar, eller en familjesvit med egen balkong och direkt tillgång till trädgården, kommer du att känna dig som hemma. Sviterna erbjuder extra utrymme och komfort, vilket gör dem perfekta för både romantiska resor och familjesemestrar.

hotell grå gåsen

Hotellets atmosfär är präglad av avslappnad elegans, där gästerna uppmuntras att njuta av de gemensamma utrymmena. Kaffet står alltid på i köket, och det är ofta nybakat bröd som väntar på dig. Poolområdet erbjuder en plats för avkoppling under varma dagar, medan de gemensamma ytorna inomhus bjuder in till lugna stunder.

Grå Gåsen är också känt som inspelningsplatsen för det populära TV-programmet ”Så Mycket Bättre”, vilket bidrar till dess unika stämning och attraktion. Här kan du uppleva en kombination av avslappning, kultur och gastronomi i en miljö som är både sofistikerad och jordnära. Det är en plats där du kan skapa minnen för livet, vare sig du är här för en romantisk helg, en familjesemester eller en konferens.

Under lågsäsong finns även möjligheten att hyra hela villan för privata tillställningar, vilket gör Grå Gåsen till den perfekta platsen för bröllop, fester eller en avkopplande weekend med nära och kära.